Preskoči na vsebino


Gospod, med počitnicami te prosim za vse, ki ...

  Gospod, prosim te za vse, ki imajo končno počitnice in dopust, ki so od dela zgarani in potrebujejo počitka in osvežitve. Obvaruj jih nesreče in nevarnosti, daj, da spet pridejo k sebi, da preživijo lepe dneve in se okrepčani in zadovoljni vrnejo na svoje delo.
  Za mnoge, ki so zdaj na potovanjih in jih veseli, da lahko zapustijo okolje, ki so ga navajeni gledati. Naj z njihovih ramen odpadejo vse skrbi, da se bodo res razvedrili in da bodo z mnogimi novimi vtisi zbrali tudi vedno nove moči.
  Za mnoge, ki ne bodo mogli imeti počitnic, ker so ali stari ali bolni, ali ker nimajo dovolj denarja: varuj jih pred zagrenjenostjo. Daj njim in tudi nam spoznati, da lahko življenje napolnimo tudi, če ostanejo naše želje neizpolnjene.
  Za ljudi, mlade in starejše, ki so se odpravili, da bi odkrivali lepote sveta: da bi se v svoje vsakdanje življenje vrnili bogatejši in hvaležni za vse dobro in lepo, ki so ga smeli med svojo potjo uživati.
  Za nas vse, da bi bili gostoljubni in pripravljeni za pomoč in da bi se vsakdo, ki pride k nam, v naši družbi dobro počutil. Pomagaj nam, da bomo čas dobro izkoristili. Podari nam novih moči: za telo, za duha, za živce. Daj, da se bomo poslej ljudem bližali z večjo prijaznostjo in pozornostjo.
  Poslal si nas na veliko potovanje, potovanje našega življenja. Ostani nam ob strani na vseh naših poteh, prek višin pa tudi v temnih dolinah. Daj, da se ne bomo nikdar utrudili in da bomo kljub vsem ovinkom prišli na cilj, h kateremu potujemo.
                                                                                                                                                                                                                                                                Vir: Alfonso Pereira

Lepe počitniške dni Vam želim in pošljite v župnišče kakšno kartico s potepanja. :-)
 

Tedenska oznanila

Velikolaški zvon:

    - julij, avgust 2017
    - junij 2017
    - maj 2017
    
april 2017
    - marec 2017
    - februar 2017
    - januar 2017
    - december 2016

    - november 2016
    
- oktober 2016
    - september 2016

    - julij, avgust 2016
    - junij 2016
    - maj 2016

    - april 2016
    - marec 2016

    - februar 2016 
    - 
januar 2016

    - december 2015
    - november 2015
    - o
ktober 2015
    - september 2015
Print Friendly and PDF